19e dag van Saint-Malo (Bretagne) naar Fécamp (Normandië)
We hebben wel echt mazzel met het weer hoor. Aldoor mooi weer, ondanks soms de voorspelling met wolkje/regen, zoals de afgelopen dagen voorspeld was. En dat alweer zover noordelijk in Frankrijk. De afgelopen dagen ( maandag en dinsdag) hebben we echt veel beter, zonniger weer, getroffen dan dat we in de kranten en via de website van Metéo France aantroffen. Gelukkig maar. Vandaag was het hier en daar bewolkt en af en toe kwam de zon door, met name als we aan de kust waren en dat in tegenstelling tot de weerberichten, nee dit was echt genieten.
Na een kleine omzwerving in Normandië, via Arromances, vervolgden we onze route, via Caen en de ‘Pont de Normandie' bij Le Havre richting de kust (heeft een bijzonder naam (?) moet ik nog even opzoeken hoe dit heer heet). Een kust met steile krijtrotsen en havenplaatsjes.
We hadden een hotelletje gezien (via het internet) in Fécamp en ter hoogte van Caen, nadat we Arromanches hadden bezocht, belde we even om te informeren of ze nog een kamer beschikbaar hadden. Dat was het geval, dus zette we koers richting het nog onbekende Fécamp.
Tegen vijf uur arriveerden we en nadat we de koffers op de kamer hadden gedropt, besloten we dit havenplaatsje te gaan verkennen. De wind waaide om je oren, zo stevig hadden we het nog niet meegemaakt. Een zeer fraai gezicht, de golven die neersloegen op het strand, met aan weerszijde van dit havenplaatsje de krijtrotsen die loodrecht omhoog rezen.
's Avonds in een plaatselijk restaurantje wat gegeten, wat niet geheel in de smaak viel.
Tja ja de soup de poison was meer water met een smaakje en de mosselen waren wat groter dan de avond ervoor (waardoor ze zo heerlijk smaaktendie van gisterenavond hele kleine mosselen, die we in Nederland niet gewend zijn, zelfs niet in België ....!)
Dit keer konden we in het hotel aan de bar nog wat drinken en toen we bij het hotel arriveerden, namen we zelfs nog een crèpe en een galette (zoute crèpe) om de half gevulde maag te stillen. In de bar hadden we het nog reuze gezellig en na wat tekst en uitleg van de eigenaar over Benedictine (de streek likeur !) en Calvados gingen we met een zeer voldaan gevoel naar onze kamer (alwaar dit blog nog even ‘op papier' werd gezet).
Morgen gaan we nog Étretat en Yport bezoeken, hier een paar km vandaan en dan gaan we richting noorden, misschien wordt het Lille misschien wordt het Leuven, dat weten we nog niet en dan rijden we vrijdag naar huis. Hebben we mooi nog 2 dagen om na te genieten voordat het dagelijkse leven en ritme weer hervat wordt .....