17e dag van Kust (Gironde) naar Kust (Bretagne)
Vandaag weer een aantal km's gemaakt, richting noorden, langs de kust. o.a. via la Rochelle en door de Vendee streek, met als uiteindelijke doel, de zuidkust van Bretagne (even ten westen van St. Nazaire). Dit was de eerste dag dat we het een tamelijk saaie route vonden, vlak, weinig bossen, soms door dorpjes van niks met lelijke huisjes ... Nou ja, weten we dat nu ook, niet een streek voor ons.
Voordat we de brug bij St. Nazaire overgingen kwamen we wel weer door een leuk plaatsje met een aardige haven. De naam moet ik nog even opzoeken op de kaart. De brug bij St. Nazaire, de Pont de St. Nazaire, was er een van formaat, wat een geweldig mooie constructie en een enorme hoge boog, Daar hebben de wielrenners van de Tour de France van dit jaar ook overheen gereden. Deze brug is vergelijkbaar met de Pont de Normandie bij Le Havre (die ervaren we misschien later deze week ook nog op onze route 'vers le Nord').
Na de rondweg om St.Nazaire heen, hadden we nog een stukje binnendoor via Guérlande en uiteindelijk arriveerden we in Pririac-sur-Mer. Een klein vissersplaatsje aan de zuidkust van Bretagne. Een heel schattig plaatsje en je kon merken dat het toeristenseizoen was afgelopen. Hier en daar al wel een restaurantje dicht en toch nog volop keuze en ook al wat minder toeristen op de been, wat wel weer aangenaam was.
's Avonds bij een restaurantje gegeten met als naam ‘chez Grande Mère', op loopafstand van ons hotelletje.