BellaItalia2012.reismee.nl

11e dag rondrit door de Dordogne en bezoek aan Sarlat

Vandaag zou ook een zonnige dag beloven (de laatste in de reeks, morgen zou wat onweer voorspeld worden).

We besloten Sarlat te gaan bezoeken, een stadje zo'n 70km oostelijk van Bergerac.

Een mooie route, langs de Dordogne, met op de heenweg via les Eyzies en een stop bij een plaatselijke ‘ferme restaurant' waar de lunch dus bestond uit de bekende Perigord streekgerechten (oa paté de foie gras en magret de canard seché). Niet dat we daar dol op zijn, maar wel bijzonder om te proeven en om dit uit te proberen. Gelukkig werd deze ‘casse crout' geserveerd met sla met een heerlijke vinegrette met walnoten.

In de middag arriveerden we in Sarlat. Wat een leuk stadje, doet een beetje middeleeuws aan en ook hier volop winkeltjes metde bekende foie gras en dergelijke streekgerechten, dat nu zo langzamerhand wel onze neus uitkwam. Verder niet zoveel andere bijzondere winkeltjes

Op de route terug kwamen we nog door een fraai plaatsje, Beynac-et-Cazenac, maar omdat we nog wel een eindje te rijden hadden besloten we hier niet te stoppen.

Voor het avondeten werden dit keer ingrediënten ingeslagen voor een cassoulet (witten bonen, spekjes, champignons en paprika). Een heerlijke maaltijd ‘uit de pan' met stokbrood wat normaliter heerlijk smaakt in de winter, zeg maar winterse kost, maar wat zo 's avonds buiten als alternatief voor de bbq met sla ook heel goed smaakt.