10e dag rondrit door de Dordogne en bezoek aan Perigeux
We werden getrakteerd op nog een zonnige morgen en wat een zaligheid om op te staan en direct de ‘tuindeuren' te kunnen openen en op de veranda te kunen zitten met een vers kopje koffie, gewoon in je onderbroek en t-shirt.
We namen weer ruim de tijd voor het ontbijt op onze veranda en tegen 11 uur besloten we richting Perigeux te rijden. Een stad die ons werd aanbevolen. Nu dacht ik dat vele winkels alleen op de maandag ochtend gesloten zouden zijn, dus eerst heerlijk genieten van een lunch ergens in de stad op een terrasje en dan even door de straatjes en steegjes slenteren die Perigeux rijk is, maar er bleken toch aardig wat winkels de hele dag gesloten te zijn. Nou ja, wel goed voor de bankrekening én de kofferbak, want de wijn en de bubbels wisten hun weg wel te vinden.
Na een lunch met streek gerechten (foie gras, rilettes, magret de canard) en wat rond geslenterd te hebben besloten we weer terug te rijden en nog even bij een supermarché te stoppen om boodschappen te doen voor het avondeten. Hadden we zaterdag kippeboutjes/vleugeltjes op het menu staan en zondag lamsboutjes van de bbq, vanavond zou een entrecôte ook de bbq opgaan. Heerlijk alle avonden ook sla gegeten, een Franse slasoort die je in Nederland niet gauw zult vinden (ja dat is jammer) en meloen als nagerecht.
Tegen 8 uur begon het aardig af te koelen (voor Franse begrippen wel te verstaan) en na 9 uur 's avonds was de avondschemer min of meer verdwenen en werd het donker.
Dit was wederom een mooie zonnige dag met weer een temp. van rond de 30gr.