de dag van vertrek, de "1e vakantiedag" 20 augustus 2011
zo lieve mensen, we zitten inmiddels heerlijk in Frankrijk, met hier in de buurt vanRouen een temperatuurtje van achter in de 20, zeg maar gerust 28, 29 graden ... Maar wat een dag gisteren, 20/8. In Nederland zou het een zonnige dag (week-end) worden en dat hebben we gemerkt ..... Wilden wij een keer Antwerpen omzeilen en viaBreda, Bergen op Zoom en de tunnel ten westen van Antwerpen zo naar Gent rijden, nou daar bij Bergen op Zoom hadden we te maken met én een auto ongelukje (wij gelukkig niet) én heel veel strand en/of Zeeland liefhebbers, die allemaal op de weg zaten, puf puf, ja dat is Nederland.
Eenmaal in België leek het een voorspoedige reis te worden. Maar ook de Belgen trokken er massaal op uit en gelukkigwees onze 'tom tom' ons in de richting van Kortrijk, Lille, i.p.v. via Brugge en Oostende 'lekker' langs de kust, dus die file omzeilde we mooi. Dat was een gelukje bij een ongelukje, want eigenlijk wilde we langs de Belgische en Franse kust afzakken naar Normandië. Toen zijn we later gisterenmiddag een stukje binnendoor gaan rijden en dat was heerlijk rustig rijden in een glooiend Normandisch landschap. Mooi aan het einde van de middag arriveerden we op het landgoed van 't chateau en 's avonds heerlijk gedineerd in een heel lieflijk restaurantje, met gezellige Fransen om ons heen; deCôte de Agneau smaakte uitstekend en ook de rode wijn uit de Loire, Saumur Champigny, was goed op dronk.
Klinkt als het goede leven daar in Frankrijk :-)
Leuk hè, zo'n weblog! Zijn we toch een beetje dichtbij. En wat betreft het weer van afgelopen zondag, qua zon viel dat best wel tegen! Door de bewolking was het behoorlijk benauwd. Geniet van het heerlijke Franse leven!